Tupaswillan Perinnepäivät ja Evakkokulkue osana Suomi 100-ohjelmaa

Evakkotieltä uuteen huomiseen - Tupaswillan Perinnepäivät Laukaassa 26.-27.8. 2017 on osa Suomi 100-ohjelmaa. Perinnepäivillä nähdään paljon elävää kansanperinnettä työnäytöksissä, maanpuolustusjärjestöjä esittelemässä toimintaansa, tukkilaisia lammella, savotta ja puintipiha sekä paraatiajoissa ja kiihdytyskisoissa armeijan kalustoa ja vanhoja traktoreita. 

Sunnuntaina Evakkokulkue-näytelmä liikkuu Tupaswillan Perinnekylän alueella ja tarjoaa äänitehosteineen unohtumattoman elämyksen. Evakkokulkue kunnioittaa karjalaisia elämänkohtaloita ja juhlistaa suomenhevosen 110-vuotista taivalta. Kulkueessa mukana sodan aikaista kalustoa ja parikymmentä suomenhevosta. Kertojana kuullaan Lottaa, joka lukee koskettavia evakkokertomuksia ja aitoja kirjeitä rintamalta.

Samaan tapahtumaketjuun kuuluu Laukaan koululaisten oma Perinnepäivä 25.8., jolloin lapset tutustuvat vanhan kansan töihin ja kädentaitoihin. Tarkemmat ohjelmatiedot esillä Tupaswillan kotisivuilla elokuussa. Tervetuloa mukaan, juhlitaan yhdessä satavuotiasta Suomea!

Top